Achtergrond

Sinds april 2022 ben ik als zelfstandig psycholoog gevestigd in Zutphen .

Na een loopbaan als schoolmeester ben ik gaan werken als psycholoog en cognitief gedragstherapeut. Ik heb daarin inmiddels meer dan 23 jaar ervaring.
Ik werkte tot 2022 als gz-psycholoog en hoofdbehandelaar vele jaren bij verschillende teams en als docent en werkbegeleider bij Mindfit Deventer en Almelo. Van 200o tot 2010 werkt ik bij HSK voor behandeling met CGT bij angsten, depressie en burn-out. Tevens docent en voorzitter van de ondernemingsraad. In het verleden was ik van 2010 tot 2014 zelfstandig psycholoog te Zutphen voor eerstelijnspsychologie, relatietherapie en mindfulness.

Vanuit Dimence/Mindfit werkt ik tot 2021 als gedetacheerd docent op de Universiteit van Twente in ontwikkelen en onderichten van het vak positieve cognitieve gedragstherapie. Ik gaf gastcolleges in angstproblematiek en in het onderdeel de therapeutische relatie.

 

 

Als freelance docent geef ik momenteel les in basisopleiding CGT en werk als docent ACT training voor collega psychologen, psychiaters, poh-ggz-‘ers en cognitief gedragstherapeutische werker si.o.

In 2010 en 2011 ben ik opgeleid als Mindfulness trainer bij het Instituut voor Mindfulness met docenten als Johan Tinge en Mark Williams.
Ik heb al vele mindfulnessgroepen moeten geven en dat vind ik altijd heel waardevol.

Ik ben opgeleid als ACT therapeut bij ondermeer Gijs Jansen en Jacqueline A-Tjak. Ik zie ACT voor mij als het overkoepelende model waarin zowel CGT, als mindfulness als positieve psychologie meegenomen worden.

Ik beschouw in die zin ACT en Mindfulness als een belangrijke inspiratiebron en beschouw Aaron Beck, Jon Kabat-Zinn en Steve Hayes als mijn belangrijke inspiratoren en leermeesters.

Daarnaast ben ik opgeleid als advanced relatietherapeut in EFT. Ook dat heb ik als waardevol beleefd. Ik kan goed aansluiten op de verschillen in beleving van beide partners.

Vanuit liefde en passie voor ons vak koppel ik graag professionele groei en deskundig gebruik van wetenschappelijk getoetste kennis en interventies aan het minstens zo belangrijke aspect van empathie. Daarnaast werk en leef ik ook vanuit een boeddhistische levensvisie.

Ik sta bekend als een deskundig en betrouwbaar collega, als een fijne, deskundige en goede psycholoog en een inspirerende docent.
Ik hanteer een vriendelijke, rustige en positieve benadering met ruimte voor het gegeven dat het leven soms knap ingewikkeld is en desondanks doorzettingsvermogen, geloof in jezelf, groei, wijsheid en liefde belangrijke waardes kunnen zijn om ons leven vorm te geven.